Može li Sarajevo spasiti sezonu u Kupu BiH?

322323
Navijači kluba s Koševa posebno su zabrinuti nakon razoča ravajuće partije i poražavajućeg rezultata u derbiju 26. kola

Fudbaleri Sarajeva će u srijedu (14 sati) na komšijskoj Grbavici odigrati revanš utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Igmana iz Konjica. Bordo tim ima prednost od dva gola (2:0) i na korak je od plasmana u finale, gdje će ga najvjerovatnije čekati Velež, koji je u prvom duelu u Mostaru pobijedio Tuzla City sa 4:0.

Zabrinuti navijači

Iako bordo tim ima najveći budžet u bh. eliti i mogućnost izbora igrača (što je učinjeno i zimus), ali i optimalne uslove za pripreme, igre Sarajeva i ovoga proljeće su daleko od renomea kluba s Koševa. Zbog toga će, po svemu sudeći, izabranici Aleksandra Vasoskog morati spašavati sezonu u Kupu BiH.

Bordo tim ne bi trebao imati problema u srijedu na Grbavici, ali je veliko pitanje kako će izgledati u finalu Kupa BiH? Ipak, Sarajevo ovoga proljeća nije pobijedilo nijednu utakmicu protiv respektabilnih bh. klubova – od domaćeg remija s Borcem, do poraza na Grbavici i Pod Bijelim brijegom... Zbog toga su navijači kluba s Koševa posebno zabrinuti nakon razočaravajuće partije i poražavajućeg rezultata u derbiju 26. kola m:tel Premijer lige BiH Pod Bijelim Brijegom (4:0). Sarajevo sada za evropskim mjestima u bh. eliti zaostaje četiri (Borac), odnosno sedam bodova (Tuzla City). A upravo ta dva protivnika će na megdan Sarajevu u naredna dva premijerligaška kola

Žuti kartoni

Klub s Koševa u subotu od 17 sati na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekuje Tuzla City. Pored toga što će tražiti tri boda protiv izabranici Aleksandra Vasokog moraju razmišljati i o utakmici 28. kola protiv Borca. Naime, čak devet igrača Sarajeva pred susret sa Tuzla Cityjem ima po dva žuta kartona i prijeti im suspenzija pred gostovanje na banjalučkom Gradskom stadionu. U opasnosti od „hlađenja su: Selmir Pidro, Nihad Mujakić, Darko Lazić, Muharem Trako, Tarik Ramić, Dal Varešanović, Adnan Šećerović, Darko Bodul i Mersudin Ahmetović.

 

Foto : FK Sarajevo