Mudryk im zabio nož u leđa, ali je Arsenal spremio žestok odgovor!

.
Dogovaraju transfer igrača Rome

 

Arsenal je prethodnih sedmica uložio ogromne napore da dovede Mykhaila Mudryka iz Shakhtara, ali im je Ukrajinac na kraju zabio nož u leđa i otišao u Chelsea. Ipak, čini se da su na Emiratesu pronašli još bolje rješenje što se tiče pojačanja u ofanzivi.

U Arsenalu su bili sigurni da će Mudryk biti njihovo pojačanje u januarskom prelaznom roku jer je ovaj 21-godišnjak pristao na uslove koje mu je ponudio ovaj klub, te su klubovi pregovarali oko obeštećenja.

I kada se činilo da je posao završen u sve se uključio Chelsea koji je kao grom iz vedra neba uspio da kupi Mudryka koji je prije nekoliko dana i zvanično predstavljen na Stamford Bridgeu.

U Arsenalu su bili šokirani takvom odlukom Ukrajinca jer su vjerovali da je on sigurno njihov novi igrač, ali od toga nema ništa. Ipak, u Arsenalu ne odustaju i odlučni su da dovedu do kraja januara pojačanje na krilnoj poziciji.

S Arsenalom se povezivao prethodnih dana i Raphinha, ali je jasno da Brazilac ne želi napustiti Barcelonu jer je tek ljetos pojačao katalonski klub.

Međutim, čini se da su Topnici konačno pronašli pravo rješenje i fudbalera koji će ih koštati dosta manje nego što bi to bio slučaj sa Mudrykom ili Raphinhom.

Naime, mediji u Engleskoj i Italiji pišu da se na meti Arsenala sada nalazi Nicolo Zaniolo koji je na izlaznim vratima Rome. Nedavno je odbio novi ugovor Vučice i odlučan je da napusti klub na kraju sezone, ali čini se da je dobio izlaznu opciju već za januar.

Njegova cijena je između 30 i 40 miliona eura i Arsenal je spreman da izdvoji toliko za ovog fudbalera, te su navodno već počeli pregovore s Romom koja očito nema ništa protiv njegove prodaje.

Ovaj 23-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 17 mečeva za Romu, ali nije previše blistao jer je dao tek dva gola i upisao tri asistencije.

Zaniolo se i ranije povezivao s Arsenalom i nije tajna da se Mikelu Arteti itekako sviđa njegova igra. U Romi su svjesni da će mu cijela sve više padati kako se bliži kraju ugovora i zbog toga nemaju ništa protiv njegovo odlaska u ovom prelaznom roku.

No, CalcioMercato piše da Arsenal nije jedini koji želi Zaniola i da je interes pokazao i Newcastle, ali da su Topnici jedini koji su konktaktirali Romu za ovog 23-godišnjaka.

Navodno, Zaniolo bi volio ostati u Italiji i nada se ponudama Juventusa i Milana, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa ove zime i čini se da je Arsenal najizglednija opcija za nastavak njegove karijere.