Mullera neće zaboliti udarac od Bayerna, već je meta drugog velikana?

.
Saradnja sa bavarskim gigantom ubrzo se završava

 

Iskusni Thomas Muller će prema svemu sudeći dobiti bolan udarac od svog trenutnog kluba Bayerna iz Minhena. Naime, on ima ugovor do ljeta naredne godine i u minhenskom klubu neće produžiti saradnju.

Smatraju da je Muller dao što je mogao i da teško više može pomoći ekipi sa 34 godine. Problem su naravno i visoka primanja, a Muller trenutno zarađuje 24 miliona eura bruto.

On je trenutno na klupi i nije zadovoljan, no čini se da mu je to jasna poruka i čelnika kluba. U Bayernu je od 2008. godine, odigrao je oko 680 utakmica i postigao 237 golova.

Zanimljivo da je osvojio čak 32 trofeja i omiljen je među navijačima, ali smatra da treba dobijati veću minutažu.

"Sačekat ću još nekoliko sedmica i onda ću moći da to komentarišem. Želim još da igram, zabavljam se na terenu i nadam se da se to vidi", kazao je Muller.

Time je jasno kazao da neće razmišljati o igračkoj 'penziji, a odmah su počela i povezivanja sa nekoliko klubova. Prvi u redu je Manchester United.

Njemački mediji navode da bi Muller mogao da potpiše kratkoročni ugovor sa Unitedom, ali sve će naravno prvo ovisiti od situacije sa Bayernom.

Muller se već ranije povezivao sa Manchesterom, te je trebao potpisati 2015. godine. Činilo se da je sve završeno, ali je presudila Mullerova supruga koja nije htjela da seli iz Minhena.

"Živimo lijepo i složno u Minhenu. Iako je on fudbalska zvijezda, pokušavamo da živimo što mirnije. Ponude kao što je imao od Manchester Uniteda stavljaju brak i povjerenje na ispit, a danas je odnos između partnera bitnije od svega i nijedan novac to ne može zamijeniti", smatrala je Lisa.

Sada, devet godina kasnije, Muller bi ipak mogao put Engleske. Pitanje je ipak kako bi reagovali i navijači Manchestera na dovođenje 34-godišnjaka koji sigurno nije na nivou na kojem je bio ranije.

Godina ostavljaju traga, što je sasvim normalno. Prednost dobijaju mlađi igrači, ali svakako da je u svlačionici potrebno imati igrače sa pobjedničkim mentalitetom, ali i bogatim iskustvom, što Muller svakako posjeduje.