Murinjo garantira trofeje: To je moje prirodno stanište

Portugalac bez posla od kraja godine

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) je bez posla od kraja godine kada je dobio otkaz na klupi Mančester junajteda i od tada traju nagađanja gdje će nastaviti trenersku karijeru.

- Moj idući posao neće biti u Premijer ligi. Ja garantiram trofeje. Moj posljednji trofej bio je u Evropskoj ligi oprije samo dvije godine. Posljednje finale igrao sam prije osam mjeseci, ali to je sada prošlost. Pripremam se za budućnost - rekao je Murinjo.

Portugalac je potom započeo priču o Interu, klubu na koju bi se svi kladili da će završiti naljeto, piše Avaz Sport.

- Tamo sam pronašao nevjerovatnu porodicu koja me svakodnevno činila sretnim. Moja veza s navijačima bila je plod rezultata. Osvojili smo puno toga i stvorili empatiju koja je još uvijek prisutna. U Londonu još uvijek naletim na Interove fanove koji me dođu zagrliti - kazao je Murinjo.

Portugalac je vjerovatno najavio povratak u Seriju A.

- Italija je moje prirodno stanište. U Engleskoj se osjećam drugačije. Neprirodno. Način na koji ljudi u Italiji doživljavaju nogomet je nevjerovatan. Inter je kao porodica. Kad sam bio tamo imali smo posebnu grupu ljudi. Iznjedrili su najbolje od mene. Mnogima sam pomogao da dođu do vrha. Ono što sam rekao prije obračuna s Barcom došlom je iz srca. Kad sam osvojio prvu Ligu prvaka moj je sin imao četiri godine i te sezone mi je rekao da želi da je opet osvojim kako bi se toga sjećao. Razgovarao sam o tome s igračima. Govorili smo o svačijoj djeci. Možda im je to bila posljednja prilika da je osvoje. Taj smo osjećaj prenijeli na teren i mogli smo igrati pet sati i Barcelona ne bi pobijedila - završio je Murinjo.