Murinjo otkrio zbog kojeg igrača je "osijedio": Vodio ga je u dva kluba

J

Portugalski trener Žoze Murinjo (Jose Mourinho) jedan je od najharizmatičnijih trenera u historiji fudbala, a sada je otkrio jednu zanimljivu anegdotu.

Murinjo je gostovao u podkastu svog bivšeg igrača Džona Obija Mikela (John) u kojem je otkrio kako je osijedio zbog jednog igrača. 

- Imao sam Lasanu u Čelziju i Real Madridu. Vidite ovu sijedu kosu. Sve je to zbog Lasane Dijare i njegovog agenta - rekao je Murinjo i izazvao smijeh u studiju.

Potom se Obi Mikel prisjetio priče o agentu Lasane Dijare.

- Šefe, sjećam se sastanka koji je imao s vama prije nego što je napustio Čelzi u vašoj kancelariji. Morali ste natjerati Ruija i Silvinja da ga fizički izvuku iz vaše kancelarije. Sjećam se tog sastanka - prisjetio se Obi Mikel.

I da, igračev agent je bio i više nego zahtjevan, a Murinjo je otkrio detalje.

- Lasanin agent je bio ovakav: ako počne utakmicu, igra 90 minuta i igra dobro - sutradan želi novi ugovor sa više novca. Ako ne igra ili ide na klupu - sljedećeg ponedeljka želi sastanak, jer Lassana želi da ode - ispričao je Murinjo.

Pogledajte video ovdje.

Međutim, Murinjo je istakao da se radilo o sjajnom fudbaleru kojeg je poslije doveo u Real Madrid.

Dijara je u Čelziju bio od 2005. do 2007., a u Realu od 2009. do 2012. godine. U svojoj bogatoj karijeri je igrao još za Avr, Portsmut, Anži, moskovsku Lokomotivu, Marsej, Al Džaziru i PSG.