Džanan Musa fantastičnom partijom vodio Netse do nove pobjede

Košarkaši Long Island Netsa sinoć su kao gosti pobijedili Fort Mayne Mad Antse sa 117:111, a još jednu odličnu partiju odigrao je bh. košarkaš Džanan Musa.

Netsi i Mad Antsi su odigrali veoma izjednačen meč, no na kraju su gosti uspjeli da slave sa šest poena razlike. Prva dionica pripala je Netsima sa 31:24, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 62:57 za gostujući tim.

Na kraju se ispostavilo da je prednost koju su Netsi imali u prvih deset minuta i prelomila utakmicu. U trećoj dionici bilo je veoma izjednačeno (25:24), dok je posljednjih deset minuta rezultat bio 30:30. No, zbog prednosti iz prve četvrtine Netsi su slavili sa 117:111.

Fantastičan meč odigrao je mladi bh. košarkaš Džanan Musa koji je bio najefikasniji u svojoj ekipi. Musa je na parketu proveo 36 minuta i uspio je upisati double-double od 25 poena, 13 skokova, četiri asistencije, jednu blokadu i jednu ukradenu loptu.

U ekipi Netsa sinoć se još istakao McLaughlin sa 24 poena, dok je najefikasniji u poraženoj ekipi bio Hicks sa 29 poena.