Musa i Real Madrid: Rušitelji snova i iluzija

č

Košarkaši Real Madrida su moćni ove sezone. Aktuelni prvak Evrope za kojeg igra i naš reprezentativac Džanan Musa su "noćna mora“ svih rivala. Možete vi igrati dobro, biti u odličnoj seriji pobjeda, ali onda dođe Real i sve vam pokvari.

To su najbolje osjetili srbijanski Partizan i španski Huventud. Partizan je bio u nizu od devet uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima, od toga pet u Euroligi, a onda su „Crno-bijeli“ otišli na megdan Realu u Madridu i izgubili (91:75).

Huventud je bio u identičnoj situaciji. Imao je sedam vezanih pobjeda, a onda je došao okršaj s Realom i taj niz je pokvaren (101:73).

Zajedničko za oba susreta je da je Džanan Musa izdominirao i bio najefikasniji pojedinac. Protiv Partizana je za 19 minuta ubacio 23 poena, a trener Reala Ćus Mateo (Chus) je rekao da je mogao dati i 50 da ga je pustio da igra. Potom je za 17 minuta pogodio 15 poena protiv Huventusa.

Real „melje“ sve pred sobom, na ukupno 33 utakmice u svim takmičenjima ove sezone pobijedio je na čak 31.

S lakoćom ruši sve pred sobom, a kao da je poseban gušt „Kraljevima“ da razbije iluzije i nizove ekipa koji meč protiv njih dočekuju ohrabreni sve samim pobjedama. Musa i društvo su nezaustavljivi i s razlogom su jedan od glavnih favorita za odbranu evropske krune.