Musa izdvojio jednog nogometaša: Analizirali smo Fince i znamo sve o njima

123aa
Pomoćni trener nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Slaven Musa najavio je meč protiv Finske i posebnu pažnju skrenuo na Teemua Pukkija.

Zmajevi se u Sarajevu spremaju za meč koji se igra u Zenici u subotu s početkom u 13 sati, a atmosfera na treninzima je veoma dobra i nogometaši odrađuju sve što selektor Ivaylo Petev traži.

 

"Odradili smo prva tri treninga i ono što smo planirali za tri dana, smo i odradili. Imamo danas i sutra još dva udarna taktička treninga. Tu ćemo prenijeti sve zamisli za utakmicu u subotu, kako u napadačkom, tako i defanzivnom dijelu", rekao je Musa.

Pomoćni trener Zmajeva ističe da su odrađene analize igre Finske i da osim Pukkija tu postoji još nekoliko igrača na koje treba obratiti pažnju.

"Analizirali smo Finsku i znamo sve o njima. Gledali smo i njihovu posljednju utakmicu protiv Ukrajine. Naravno, najveća opasnost prijeti od Pukkija, koji je njihov najbolji igrač. Međutim, osim njega tu je nekoliko igrača na koje treba obratiti pozornost. Nadam se da ćemo u subotu to prezentirati", dodao je Musa.

Za kraj, trener Musa je poručio kako se nada da će svi bh. nogometaši biti zdravi i spremni za nastup.

"Iznenađenja uvijek ima, ali je najbitnije da budu svi zdravi. Uz podršku publike, nadamo se da rezultat neće izostati", zaključio je Musa.

Zmajevi, podsjetimo, pred sobom imaju dvije odlučujuće utakmice u borbi za Svjetsko prvenstvo. Nakon utakmice protiv Finske u subotu slijedi duel protiv Ukrajine koji se igra u utorak.


Foto : NS BiH