Musa odličnom partijom predvodio Breogan do nove pobjede u španskom prvenstvu

.

Košarkaši Breogana pobijedili su u Lugu u 13. kolu španske ACB lige ekipu MoraBanc Andorre rezultatom 83:74, a sjajnu partiju pružio je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Naš košarkaš je proveo na parketu 29 minuta, najviše od svih saigrača, te se treneru i publici odužio sjajnom partijom budući da je bio igrač utakmice.

Musa je postigao ukupno 26 poena, a tome je dodao i šest skokova te tri asistencije. Omjer pogođenih šuteva iz igre i pokušaja je imao 7/13, dok je s linije slobodnih bacanja imao 8/12.

Inače, Breogan je očekivano bolje ušao u susret te je imao pet poena prednosti nakon prve četvrtine. Gosti su do odlaska na odmor uspjeli držati priključak, a rezultat na poluvremenu je bio 38:34.

U trećoj dionici Breogan ponovo igra dobro i povećava prednost na osam poena uoči posljednje dionice. Do kraja meča su uspjeli prednost održati i bez veće drame upisati pobjedu.

Osim Muse, u redovima pobjedničkog tima istakao se Cruz-Uceda sa 14 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Miller-McIntyre sa 16 poena.

Breogan se nalazi na 10. mjestu ACB lige sa šest pobjeda i pet poraza, dok je Andorra na 12. poziciji s omjerom 5-8. Breogan u narednom kolu gostuje Bilbau, dok Andorra dočekuje Zaragozu.