Musa osvojio novi trofej, Real pobijedio Barcelonu u finalu Kupa Španije

v

Košarkaši Real Madrida osvojili su Kup Španije jer su večeras u velikom finalu savladali najvećeg rivala Barcelonu rezultatom 96:85.


Gledali smo dramatičnu i uzbudljivu borbu dva tima u El Clasicu od samog početka utakmice, nakon prve dionice bilo je neriješeno 19:19, a na odmor između dva poluvremena je s vodstvom od 47:45 otišla Barcelona.


 

Ipak, Real Madrid u nastavku pokazuje veći kvalitet i u trećoj dionici pravi prednost od 68:65, a potom i sjajno ulazi u posljednji period igre.

Na sedam minuta prije kraja je trojkom Yabuselea Real stigao do velikih +9 (78:69), a tada je bilo jasno da će se Barcelona teško uspjeti vratiti i preokrenuti.

Satoransky je na tri minute do kraja smanjio na 81:77, ali na drugoj strani jako važne poene postiže Poirier i Real se vraća u povoljnu poziciju sa vodstvom 86:77.

Na kraju je rezultat bio 96:85, a Musa je utakmicu završio sa 15 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Iz igre je šutirao 5/11, a najbolji je kod Reala bio Campazzo sa 18 poena, dok se istakao i Poierier sa 17 poena i 7 skokova.

Kod Barcelone je sa 19 koševa sjajan bio Parker, ali nije mogao sam protiv Kraljevskog kluba jer nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Musa je ranije s Real Madridom osvojio trofeje Eurolige i španskog Superkupa, pa mu s večerašnjom titulom u Kupu u kolekciji nedostaje samo još titula prvaka u ACB ligi, španskom košarkaškom šampionatu.

Rezultat:

Real Madrid - Barcelona 96:85

Foto: X