Musa pozdravio navijače Efesa sa "Merhaba" i poručio: Stižu velike stvari

.
Bh. košarkaš Džanan Musa nedavno je napustio NBA ligu i zvanično postao novi igrač turskog kluba Anadolu Efes, a u posljednjem obraćanju poručio je navijačima da uskoro dolazi u Tursku i donosi "velike stvari".

Musa je s turskim klubom potpisao ugovor na dvije i po godine, a u Evropu se vraća nakon dvogodišnje avanture u NBA ligi gdje su ga nedavno otpustili iz Detroit Pistonsa.

Prethodno je u najjačoj ligi svijeta bio član Brooklyn Netsa za koje je u dvije sezone upisao 54 nastupa, a ovaj klub napustio je usljed velikih planova čelnika koji su poslije doveli i Jamesa Hardena.

Kako on i njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović nisu uspjeli pronaći novi klub u NBA ligi, odlučeno je da je za Musinu budućnost najbolji povratak u Evropu i s tim u vezi dogovorili su dolazak u Tursku.

"Merhaba svim navijačima Efesa. Uzbuđen sam što sam postao dio ove organizacije, jedva čekam da dođem u Istanbul i pridružim se ekipi. Stižu velike stvari, vidimo se uskoro", poručio je Musa putem zvanične stranice ovog kluba.
 

Musa je u Evropi igrao još za Cedevitu za koju je nastupao od 2015. do 2018. godine kada je draftovan u Brooklyn Netse. Nastupao je još za njihov drugi tim Long Island.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!