Musa: Promijenio sam se, zreliji sam i spremniji da se nosim sa velikim utakmicama

.
Naš košarkaški reprezentativac iz Real Madrida Džanan Musa dao je intervju za "Eurohoops".

 

- Promijenio sam se, rekao je Musa i dodao:

- Sada sam zreliji, mnogo sam strpljiviji. Naravno, ima i grešaka, ali generalno, moja igra je potpuno drugačija u odnosu na ranije godine. Ponavljam, zreliji sam i spremniji da se nosim sa velikim utakmicama.

Ovo je veliki klub

Nije očekivao da će odmah u napadu "Kraljevskog kluba" imati veliku ulogu.

- Ovo je veliki klub i nikada ne znate šta možete očekivati. Naročito kada dođete u ekipu ove veličine ne možete predvidjeti šta će od vas neko tražiti. To čak ne možete ni u malom klubu, jer ne znate kako ćete se svidjeti treneru. Međutim, od prvog dana kada smo odigrali pripremnu utakmicu sa Unikhom, gdje sam imao 30 poena, trener mi je rekao: Samo nastavi raditi što radiš. Vjerujem mu i osjećam njegovu ljubav, kao da mi je stariji brat, ili otac. 

Tako nešto je osjetio i sa Pakom Olmosom (Pacom) kada je igrao u Breoganu. 

- Imali smo sličan odnos, a kada sam došao ovdje nisam znao da li mogu očekivati isto. Ćus (Hesus Mateo - op.a.) je nevjerovatan čovjek, na terenu i van njega. Samo mi je rekao da igram svoju igru, da vjerujem u sebe i svoje saigrače i da ‘pustim loptu’. Naravno, nekada i viče na mene, ali to je za moje dobro. Sretan sam što ga imam za trenera i nadam se da će ostati dugo.

Želi osvojiti sve.

Kada su u pitanju ambicije, Musa je rekao da želi osvojiti sve.

- Kada dođete u Real Madrid, morate znati da je ovo klub sa pobjedničkom kulturom. Jedini način da uspijete je da pobjeđujete utakmice i osvajate naslove. Gdje god se okrenete, na treningu, u teretani, kada gledate u navijače, svi očekuju pobjede. Dakle to je put do uspjeha, samo pobjede.

 

Najbolji igrač Reala osvrnuo se i na svoj novi nadimak kojeg su dobili Musa i Mario Hezonja - “Splash brates”.

- Nije loše. Pitajte njega, njemu se sviđa ‘los brates’, ali ni ‘Splash brates’ nije loše, rekao je Musa kroz osmijeh.

 

Foto: Twitter