Musa s Realom večeras brani titulu prvaka Evrope, evo gdje gledati veliko finale

Musa

Košarkaši Real Madrida i Panathinaikosa večeras igraju finale Eurolige nakon kojeg ćemo znati ko će biti prvak Evrope za sezonu 2023/24.

Real je u finale ušao nakon sigurne pobjede protiv Olympiakosa u polufinalu Final Foura i to uz sjajnu igru reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanana Muse. Naš košarkaš je bio najefikasniji igrač Reala s 20 postignutih poena, a tome je dodao i tri skoka te dvije asistencije.

Da je Real ušao u dobru formu potvrđuje i izboreno polufinale španskog prvenstva u kojem su bez problema izbacili Gran Canariju te su večeras favoriti u odbrani titule prvaka Evrope. Od ranije je poznato da im nedostaje samo Deck zbog povrede.

Panathinaikos je finale izborio nakon što je razbio Fenerbahče u polufinale, a ranije su, baš kao i Real, na siguran način izborili polufinale domaćeg prvenstva.

Ove sezone su se dva puta sastali u Euroligi i zanimljivo da su oba puta ekipe slavili kao gosti. Panathinaikos u Madridu, odnosno Real u Atini. Inače, u njihovim međusobnim duelima se često mijenja pobjednika pa nam to nagovještava neizvjestan ishod i večeras.

Finale između Reala i Panathinaikosa igra se večeras u Berlinu od 20:00 sati uz direktan prijenos na kanalima Sport kluba.

 

Foto;FB