Musa u Realu dobio zvijer od automobila koju su reklamirali Schwarzenegger i Hayek

.

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa danas je zvanično predstavljen kao novi košarkaš Real Madrida, a iz Kraljevskog kluba poklonili su mu BMW što slijedi svakom igraču Reala.

Musa je nakon sjajne sezone u dresu Breogana uspio izboriti transfer u slavni Real što je ogroman izazov i pritisak za nastavak karijere. Međutim, igranje za takav klub donosi i brojne beneficije.Tako je bh. košarkaš odmah dobio na korištenje fantastični BMW iX model. U pitanju je električno vozilo čiji pogon stvara preko 500 KS. Automobil za samo 10 minuta punjenja dobija novih 120 kilometara dosega, a ubrzava do 100 kilometara na sat za manje od pet sekundi.

 

Musa je model BMW iX dobio zbog jučer potpisanog partnerstva između Real Madrida i kompanije BMW Spain. Ugovor su potpisali predstavnici dvije strane Florentino Perez i Manuel Terroba.

Svi nogometaši i nogometašice te košarkaši i košarkašice Real Madrida, zajedno sa stručnim štabovima, dobijaju 100 posto električna vozila BMW-a. Svi su mogli birati između modela iX, i4, iX3, i7 ili iX1.Zanimljivo, BMW je za upravo ovaj model početkom godine objavio reklamu koja je prikazana i na Superbowlu. U reklami se pojavljuju holivudski glumci Arnold Schwarzenneger i Salma Hayek i to u ulozi grčkog boga Zeusa i boginje Here. Njih dvoje uživaju u sunčanom Palm Springsu u Kaliforniji, no Zeusu postane dosadno da pomaže susjedima i drugima s njihovim “električnim” problemima. S druge strane, Hera uživa u penziji, ali prepoznaje problem svog supruga. Stoga mu kupuje BMW iX kako ga oraspoložila.

Podsjetimo, bh. košarkaš se družio s najmlađim fanovima u Visokom gdje je došao uveličati bogat sportski program koji traje dva dana. Nakon povratka iz BiH slijedi žestok tempo i pripreme da se u Realu pokaže u što boljem svjetlu.