Musa zablistao i ubacio 23 poena, nosio je Real do pobjede protiv Olympiacosa

.
Džanan Musa pružio je fenomenalnu partiju večeras u duelu Olmypiacosa i Real Madrida u Euroligi te je odveo španski tim do pobjede u grčkom Pireju rezultatom 77:71.

Real Madrid je od početka utakmice vodio, ali je Olympiacos konstantno držao priključak i bio u jako malom zaostatku. Tako se na poluvrijeme otišlo s vodstvom Madriđana od 37:36.

Musa je fantastično ušao u drugo poluvrijeme i postigao je osam vezanih poena, ali u tim trenucima nije imao nikakvu podršku saigrača pa je Olympiacos preokrenui i poveo 47:45.

Ubrzo su se Musini saigrači trznuli i uspostavili kontrolu nad utakmicom te poveli, a ponovo je gas dodao i Musa koji je blistao i u trećoj četvrtini je stigao do brojke od nevjerovatnih 16 poena! Ubacio je Musa četiri trojke u ovom periodu igre, a prvi promašaj upisao je uz zvuk sirene kada nije ubacio težak šut za tri.

Nastavio je Musa zatrpavati koš Olympiacosa i u četvrtoj četvrtini koju je otvorio novom trojkom, ali nakon toga ga je trener Matteo povukao s parketa.

Ušlo se u dramu u finišu susreta, a bolje su se snašli košarkaši Real Madrida te su slavili rezultatom 77:71.

Musa je utakmicu okončao s 23 poena, 3 skoka i jednom asistencijom, a iz igre je šutirao sjajnih 7/11. Ubacio je pet trojki iz šest pokušaja, a s linije slobodnih bacanja bio je nepogrješiv sa 4/4.

Pored Muse je briljirao i Mario Hezonja u dresu Reala, a Hrvat je ubacio 18 poena i uhvatio 10 skokova. Kod Olympiacosa je 17 poena ubacio Thomas Walkup.

Rezultati:

Olympiacos - Real Madrid 71:77

Anadolu Efes - Panathinaikos 71:68

Alba Berlin - Žalgiris 64:62

 

 

Foto: X