Musi je Kaunas ponovo donio sreću: Isti su osjećaji kao kada smo osvojili u 16 titulu

.
Džanan Musa je sinoć s Real Madridom postao osvajač Eurolige nakon pobjede u dramatičnom finišu susreta protiv Olympiacosa.

Sezona Eurolige bliži se kraju. Ostao nam je Final Foru u Kaunasu koji će se igrati od 19. do 21. maja. U borbi za evropsku titulu gledat ćemo Real Madrid, Olympiacos, Barcelonu i Monaco.

Jedno je sigurno prije završnice u Kaunasu, dobit ćemo novog prvaka Evrope jer tim Andolu Efesa ove sezone nije izborio plasman ni u play-off.

Pored timskih rezultata analiziraju se i individualni rezultati.

Briljantnu sezonu u Euroligi imao je bh. reprezentativac Džanan Musa, koji je sa dosta uspjeha nosio dres Reala i možemo biti ponosni.

Euroliga je danas objavila i trentunu tabelu najkorisnih igrača u ovoj sezoni i U TOP 10 je Džanan Musa, među evropskom košarkaškom elitom.

Džanan Musa je na desetom mjestu najkorisnijih košarkaša Eurolige sa indexom korisnosti 16.4.

Naravno, Džanan će imati priliku da to još popravi jer će sa Realom odigrati još minimalno dvije utakmice na Final Fouru. Polufinale, a zatim finale ili utakmicu za treće mjesto.

Najkorisniji košarkaš Eurolige je trenutno Sasha Vezenkov iz Olympiacosa sa indexom korisnosti od 21.2.

Osim Muse i Vezenkova u TOP 10 su još Lessort, Clyburn, Baldwin, Micić, Tavares, Mirotić, Thompson i James.

Kada se pogleda klupska statistika, Džanan Musa je najbolji košarkaš Real Madrida u ovoj euroligaškoj sezoni uz Edya Tavaresa.

Ovo je velika stvar za Džanana, ali i našu Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo da nas na Final Four već u polufinalu očekuje El Clasico između Reala i barcelone, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Olympaicos i Monaco.

 

Foto:Arhiv