Muzaferija nakon ispisivanja historije: Pobjedu posvećujem svim ženama koje su žrtve porodičnog nasilja

.

Fantastična Elvedina Muzaferija slavila je danas u spustu u okviru FIS Europa kupa i tako ispisala historiju bh. sporta.

Muzaferija je bila najbolja u spustu održanom u Krans Montani. Briljirala je na stazi u Švicarskoj i s vremenom 1:08:12 osvojila prvo mjesto.

Pozdrav svima. Iako sam danas pobijedila na utrci Europa kupa, što je ujedno najbolji rezultat za BiH ikada, odnosno prva pobjeda u nekom internacionalnom takmičenju, ne mogu biti tako sretna jer je dan žalosti.

Ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve porodičnog nasilja. Znajte da sam uz vas i da nikada nije kasno da reagujete.

Danas je dan bio dosta dug. Imali smo dvije utrke. Prvu utrku sam završila na 7. mjestu. Znala sam da imam drugu priliku i iskoristila sam je. 

Znala sam da moram napadati stazu i na kraju se to isplatilo. Zaista sam sretna da mogu u sedmici kada je 40. godišnjica od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu da ostvarim historijski rezultat za BiH.

I ponosna sam. Drago mi je također da ćemo imati priliku da vozimo utrku Svjetskog kupa na istoj stazi narednog vikenda. Navijajte za mene - poručila je sjajna Muzaferija.

 

Foto: Screenshot