Na Grbavici nemaju vremena za ispiranje gorkog okusa jer "pakao" za Plave tek slijedi

.
U noći kada se slavio 70. rođendan stadiona Grbavica navijači Željezničara definitivno nisu očekivali poraz. Ipak, doživjeli su hladan tuš pošto su Gabeljani u završnici za infarkt izgubili sa 2:3.

 

Poslije solidnog prvog poluvremena i minimalnog vodstva brojne individualne greške, posebno defanzivne linije su dovele do prvog poraza u Dolini ćupova ove sezone.

Teški vremenski uslovi, jaka kiša i natopljen teren definitivno ne mogu i ne smiju biti alibi jer se moralo i moglo bolje, svjesni su toga svi u bulevaru Ivice Osima.

Trener Nermin Bašić je odmah poslije utakmice pokašao smiriti situaciju i prioritet će biti ugasiti požar dok vatra još tinja. To je ono što i treba Željezničaru.

"Kada dostignete neki maksimum onda morate biti spremni na pad. Nisu alarmi upaljeni, očekivali smo neki pad. Idemo raditi dalje. Danas smo bili blizu, ali i daleko. U fudbalu nikada ne znate, neke stvari se brzo vraćaju", rekao je Bašić te nastavio:

"Rano je o nekim stvarima govoriti. Vrijeme će pokazati mnoge stvari, možda na zimu napravimo presjek. Moramo dosta toga izvući. Meni je bitno da ne igramo bilo kakav fudbal. Ne trebamo dizati tenzije."

Vremena za ispiranje gorkog okusa nakon poraza od GOŠK-a jer za sarajevske Plave slijede dvije paklene sedmice koje će pokazati možda i realne domete ekipe.

U razmaku od 15 dana Željezničar će odigrati čak četiri utakmice, krupan je to zalogaj za svakog premijerligaša pa tako i za velikana iz bh. prijestolnice.

Prvi težak ispit je već u srijedu kada će Željezničar od 15 sati u zastalom meču drugog kola gostovati u Doboju domaćoj Slogi. Bit će to sigurno neugodno gostovanje.

Naredni meč je na rasporedu 24. septembra od 19:45. Riječ je o vrlo vjerovatno najzahtjevnijem meču u prvenstvu jer će Bašićevi puleni gostovati Zrinjskom koji istina trenutno ne djeluje tako britko i naoštreno kao u prethodne dvije sezone.

Poslije duela sa Mostarcima, Željezničar će 27. septembra igrati utakmicu 1/16 finala Kupa. Bit će to eliminacioni duel pošto se u prvoj fazi nokaut faze igra samo jedan susret. Svog rivala Plavi će saznati u utorak, 19. septembra.

Pakleni ritam će biti okončan na Grbavici kada će krajem mjeseca gostovati uvijek neugodni te ove sezone poprilično dobri Široki Brijeg.

Željezničar je još uvijek u tranzicionom periodu, rezultatski usponi i padovi su u takvim situacijama sasvim logični pa će navijači Plavih koji su najveća snaga najtrofejnijeg bh. kluba definitivno morati imati strpljenja.