Na korak su od historijskog nastupa u Ligi prvaka: Prodaju najveću zvijezdu i dovode Edina Džeku

Nakon Intera i West Hama u utrku za angažovanje Edina Džeke od jučer su se uključila i dva kluba iz Bundeslige.

Džeku bi rado u svojim redovima vidjeli Borussija Dortmund i RB Leipzig. Dok je za Milionere previše 20 miliona koliko želi Roma, novac za popularne Bikove neće biti problem jer imaju jasan plan kako dovesti Dijamanta.

Leipzig će na ljeto ostati bez najveće zvijezde. Timo Werner ulazi u posljednju godinu ugovora, odlučio je da ne potpiše novi. Za njegov potpis se bore Bayern i Liverpool.

"Nismo imali izbora, željeli smo da produžimo ugovor ali nismo uspjeli i bespredmetno je da čekamo istek ugovora kada može da bira sredinu. Želimo da dobijemo što više novca", naglasio je Oliver Mintzlaff, generalni direktor kluba.

Džeku u klubu, koji je praktično osigurao historijski te ujedno premijerni nastup u Ligi prvaka, smatraju kao odličnom zamjenom za Wernera prvenstveno zbog svog iskustva na međunarodnom nivou, javlja sportsport.ba.

Pored toga, kapiten bh. reprezentacije je ostavio dubok trag u Njemačkoj. Prije 10-ak godina je u dresu Wolfsbruga "žario i palio" bundesligaškim terenima, 2009. godine je s Vukovima postao prvak, a godinu kasnije je s 22 gola bio najbolji strijelac Bundeslige.

 

Nije isključen ostanak Džeke u Romi?

Roma će na ljeto sigurno tražiti novog trenera, s nekim su već održani preliminarni razgovori. Najeminentiji mediji na Apeninima tvrde da je prvi izbor karizmatični Antonio Conte.

Jedan od najboljih trenera današnjice je već postavio niz uslova za svoj dolazak na klupu. Među najbitnijim, barem za bh. javnost, je vezan za ostanak Edina Džeke.

La Repubblica navodi da je Roma Conteu već dala konkretnu, a bivši selektor Italije je već "aminovao" Džekin ostanak u timu.

Corriere della Sere piše o nekim Conteovim uslovima, a jedan od njih je da u timu i dalje bude Džeko kojeg smatra ključnim u svojim planovima.

Također je zatražio da u timu ostanu Kostan Manolas te Cengiz Under te da se dovede novi golman umjesto Robina Olsena.

Upitno je hoće li rimski klub ispoštovati želje nekadašnjeg trenera Juventusa s kojim je osvojio tri Scudetta i Staru damu vratio u vrh fudbala.