Na krovovima i snajperisti: Na Kosovu nezapamćene mjere osiguranja pred meč s Izra*lom

.
Izrael u Prištini privlači veliku pažnju, a poduzete su i nezapamćene sigurnosne mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Na teren će stići oko 300 policajaca i pripadnika lokalnih specijalnih jedinica, sa snajperistima postavljenim na krovovima kuća u blizini stadiona.

Policija i dalje pooštrava sigurnost oko reprezentacije Izraela, a psi i detektivi patroliraju hotelom ekipe 24 sata dnevno, pri čemu je svaki gost podvrgnut strogoj kontroli, dok je magnetometar postavljen u holu, prenosi portal sport5.co.il

Što se tiče same utakmice, na Kosovu smatraju da je moguće iskoristiti činjenicu da Izraelci nisu isključivo fokusirani na nogomet..

Za utakmicu je prodato samo blizu 7.000 karata, a stadion je kapaciteta 14.000 sjedećih mjesta. Na samoj utakmici se očekuje kiša.

Kao što je poznato, utakmica Kosovo - Izrael je trebala biti odigrana 15. oktobra 2023. godine, ali je odgođena za današnji datum (12. novembar). Susret se igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini sa početkom u 20:45 sati.

Izrael je trenutno trećeplasirana selekcija u grupi I sa 11 bodova poslije šest odigranih utakmica dok Kosovo na četvrtom ima sedam bodova iz sedam utakmica.

 

Foto: X