Na pomolu iznenađujući transfer Luisa Suareza!

.
Napušta Atletico Madrid

 

Luis Suarez će za nekoliko mjeseci biti slobodan igrač pošto mu krajem juna ističe ugovor s Atletico Madridom.

Bez obzira što ima 35 godina Suarez i dalje kotira kao jedan od najboljih napadača današnjice i sigurno bi predstavljao pojačanje za većinu klubova.

Legendarni Urugvajac je svojim sjajnim golovima i majstorijama obilježio eru, ali dojam je kako mu se bliži kraj karijere da ga najbolji timovi više ne žele.

Suarez je u posljednje vrijeme izgubio mjesto startera u Atletico Madridu što je jasan znak da može tražiti novu sredinu.

 

Prema najvama iz Engleske popularni Il Pistorelo bi se mogao vratiti u Premiership i to u potpuno iznenađujućem transferu.

Naime, Suarez na stolu ima ponudu Aston Ville gdje ga u timu želi njegov bivši saigrač Steven Gerrard koji je trener ove ekipe.

Osim Aston Ville za urugvajskog reprezentativca je zainteresovan i Inter Miami iz MLS-a, ali odlazak u Aston Villu se čini mnogo izglednijom opcijom.

Suarez je u eri "vanzemaljaca" Lionela Messija i Cristiana Ronalda u dva navrata osvojio Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Evrope što dovoljno govori o kakvom igraču se radi.