Nogometni savez BiH: Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama stadiona

Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice.

Povodom dešavanja na utakmici 18. kola „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj između NK „Široki Brijeg“ i FK „Zvijezda 09“ dana 01.12.2019. na stadionu „Pecara“ u Širokom Brijegu, NS/FS BiH se oglasio saopćenjem za javnost.

Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice, prenosi N1.

Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS/FS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz N/FS BiH.