Nadal nakon skoro pet sati igre prošao u polufinale

Prvi nosilac turnira u sljedećem kolu sastaje se s Argentincem Del Potrom

Još jedan više nego uzbudljiv meč na US Openu odigrali su ga Rafael Nadal i Dominik Tim (Dominic Thiem), koji su prošli kroz pet setova velike drame, na kraju je bilo 0:6, 6:4, 7:5, 6:7, 7:6 za prvog nosioca turnira.

Huan Martin del Potro (Juan Martin) je sigurno s uživanjem pratio ovaj meč, u kome je gledao kako se njegovi potencijalni rivali u polufinalu žestoko troše psihofizički.

Silovito je 6:0 dobio Austrijanac prvi set, Nadal je potom preokrenuo u setovima, da bi na 2:2 Tim izjednačio poslije velike taj-brejk borbe nervi.

U petom setu igralo se potpuno samouvjereno pri svom servisu, mali pad imao je Tim kada je poveo 3:2, jer je dozvolio dvije brejk šanse, ali je i to uspio prevazići.

Bio je Dominik, zatim, i na ponoru pri 5:5, kada je Rafa imao tri brejk šanse sa 40:0, ali su brutalni servisi i smečevi vratili prednost Austrijancu.

Na kraju, sve je vodilo ka taj-brejku, u kom je konačno pala odluka.

Poslije 5-5 u taj-brejku, Rafa je uspio da u dugoj razmjeni dođe do meč-lopte, koju nije ispustio, Austrijanac je pogriješio i okončao borbu dugu 4 sata i 50 minuta - imat će za čime da žali, tako malo mu je nedostajalo da dođe do željenog polufinala.