Nadal otkrio najteži trenutak u karijeri: Svijet se srušio na mene

.
Rafael Nadal proživljava drugu mladost. Pobjeda na posljednjem Australian Openu učinila ga je teniserom s najviše Grand Slam naslova (21), prestigavši Novaka Đokovića i Rogera Federera. Nakon posljednjeg uspjeha i slavlja, Rafa je otkrio i koji mu je najteži trenutak u karijeri.

Zanimljivo, bio je to poen iz kultnog finala Wimbledona 2008. protiv Rogera Federera u kojem je slavio sa 3:2 u setovima, a taj meč se smatra najvećim u historiji tenisa.

 

Uprkos tome što je na kraju podigao trofej šampiona, Nadal sebi nije mogao oprostiti što je izgubio poen koji mu je mogao donijeti pobjedu mnogo prije iscrpljujućeg petog seta.

Najteži trenutak u mojoj karijeri bio je u finalu Wimbledona 2008. Bio je to bekend kojim me Federer pogodio u tiebreaku četvrtog seta", objasnio je u intervjuu s Carlosom Martínezom i Susanom Guasch u programu Movistar +.

"Imao sam meč loptu i otvoren udarac nakon forhenda. Što mi se nikada nije dogodilo, pomislio sam u tom trenutku: 'Osvojio sam Wimbledon'. Udario sam forhend, ali Roger je uzvratio bekendom i osvojio je poen. Osjećao sam se kao da se svijet srušio na mene", ispričao je Nadal.

 

Srećom za Nadala, iako je izgubio taj tiebreak (10:8), na kraju je odnio konačnu pobjedu nakon fenomenalnog petog seta koji je završio 9:7 u njegovu korist, u meču koji mnogi i danas smatraju najboljim u historiji tenisa.