Nadal: Razmišljao da predam, ali riješio sam da dam sve

Nadal
Španac Rafael Nadal u drugom kolu završio je učešće na Australian openu, uprkos činjenici da je bio aktuelni šampion i prvi nosilac, a nakon poraza od Amerikanca Mackenzieja McDonalda u tri seta bio je razočaran nastupom. Nadal je krajem drugo seta doživio i povredu zbog koje je tražio i medicinski tajm aut.

 

Po setovima bilo je 6:4, 6:4, 7:5 za 27-godišnjeg McDonalda poslije nešto manje od dva i po časa tenisa u “Rod Laver Areni“.

“Mackenzie je igrao odlično, ja sam se borio, ali je on imao potrebne odgovore i zasluženo odnio pobjedu“, rekao je Rafael Nadal.

Povreda?

“U pitanju je bila povreda kuka, koji me je bolio nekoliko dana, ali ništa slično kao danas. Ne znam da li je mišić ili sam kuk, imao sam probleme i prije, bio na tretmanima – ali nikada prije nije bilo ovako. Nisam mogao da se krećem, I dok ne uradim test neću znati šta je. Teško je znati šta je sa mnom – bez opsežnog pregleda – i sve ostalo bi bilo nezahvalno nagađanje. Umoran sam da pričam na ovu temu. Izgubio sam meč, trudio se. Ne znam da li sam mogao da dobijem meč i da sam bio zdrav. Razmišljao sam da prekinem meč, ali sam ipak odlučio da uradim sve što mogu dok god stojim na terenu – i odveo ga do regularnog kraja“, kazao je osvajač 22 Grand slam titule.

“Mislim da je ovako bolje, izgubio sam, čestitao protivniku – jer je to sve sportski. Treba se boriti do kraja, to je suština sporta i to sledim tokom svoje cijele karijere“, izjavio je Španac.