Prosinečki: Nadam se da ćemo protiv Italije pokazati pravo lice

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Torinu igra protiv Italije meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

 Uoči službenog i posljednjeg treninga "Zmajeva", upriličena je i pres-konferencija na kojoj su se obratili selektor Robert Prosinečki te veznjak Miralem Pjanić. 

- Malo nas je poljuljalo to što smo izgubili u Finskoj, odigrali smo loše tu utakmicu, što se vidjelo i na snimcima. Nadam se da ćemo sutra protiv Italije pokazati pravo lice koje je krasilo BiH u zadnjim utakmicama gdje je cijela utakmica bila borbena i kompaktna -  rekao je Prosinečki.

Selekor "Zmajeva" nema dilema kada je u pitanju sastav. 

- Bit će sigurno određenih promjena u odnosu na utakmicu sa Finskom - poručio je Prosinečki. 

Nada se da će se unaprijediti igra u veznom redu povratkom Pjanića.  

 

- Dosad nas je krasio vezni red. Sada samo imali poteškoće, ponajviše zbog toga što Pjanić nije igrao, tako da se nadam da će sutra biti puno bolje - rekao je Prosinečki. 

Miralem Pjanić se nada da možemo ponoviti podvig iz 1996. godine kada je naša selekcija savladala Italiju. 

-  Dosta je vremena prošlo od 1996. godine. Nadam se da ćemo ih sutra drugi put dobiti. To je teška utakmica protiv favorita ove grupe. Neće nam biti lako, veoma su složni. Moramo pokazati drugo lice nakon Finske, jer želimo još biti u igri. Svi ćemo pokušati da učinimo sve kako bismo odigrali bolju utakmicu -  rekao je Pjanić. 

Veznjak Juventusa pohvalio je reprezentaciju Italije. 

- Italija osim dobre odbrane ima sada i vezni red i napad. Odlično čuvaju napadače, sa Žoržinjom (Jorginho) i Veratijem (Verattijem) imaju dobru organizaciju napada, jer imaju dobru tehniku i neće nam biti lako. Ne treba previše misliti o Finskoj, otkako je Prosinečki tu desilo se mnogo pozitivnih stvari i na to treba misliti. Ne sumnjam da ćemo sutra biti pravi uz dovoljnu dozu borbe. Sigurno ćemo naći način da zaustavimo vezni red Italije. Ja ili neki drugi igrač ćemo naći rješenje za postaviti se u veznom redu. Mi moramo biti dobri kad imamo loptu, a prilika ćemo imati sigurno. Bitno je da se branimo kao ekipa, trčimo kao ekipa. Ne bojimo se Italije, iako je favorit grupe, ali nema razloga da ne odigramo dobro - rekao je Pjanić, prenosi Sport avaz.

Utakmica između Italije i BiH se igra sutra s početkom u 20:45 sati.