Nadimak koji je saigrač dao Modriću dovoljno govori o tome šta Luka znači Realu

.
Luka Modrić je i s 37 godina na leđima jedan od ključnih igrača Real Madrida. Koliko znači za igru Kraljeva govori i nadimak koji mu je dao jedan saigrač.

 

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić član je Real Madrida od 2012. godine kada su ga Kraljevi platili Tottenhamu 35 miliona eura.

Tada se smatrao totalnim promašajem, no jedan od ljudi koji je vjerovao u njega bio je Jose Mourinho i tražio od navijača strpljenje za njega.

Bio je Portugalac u pravu, pošto, deset godina kasnije, Modrić s Real Madridom ima pet osvojenih Liga prvaka i jednu Zlatnu loptu.

Impresioniran njegovim kvalitetama je i fudbaler koji je ljetos stigao u Real, a u pitanju je Antonio Rudiger.

"Modrića zovem 'Majstor'. Ovo što on radi sa svojih 37 godina je nešto s drugog svijeta. Čak i sa 37 godina, na velikoj sceni, a to je Real Madrid, niko nije na njegovoj razini", rekao je Antonio Rudiger, prenosi AS.

Zbog Modrića će i Ancelotti navijati za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u izostanku njegove Italije.

"Navijat ću za Hrvatsku, Brazil, Španiju, Njemačku, Francusku, Urugvaj, Belgiju... Podržavam sve svoje fudbalere i želim im sreću na Svjetskom prvenstvu", kazao je trener Real Madrida. 

Inače, Florentino Perez već razmišlja o tome ko bi mogao naslijediti Modrića, a prva opcija je Moises Caicedo.

Ovaj 21-godišnji ekvadorski veznjak igra sjajno u dresu Brightona u koji je stigao prošle godine iz Independiente del Valle za pet miliona eura.

Ono što koči posao jeste odšteta koju traži engleski klub, a ona iznosi 78 miliona eura. Kraljevi su impresionirani kondicijom, tehnikom, brzinom i svestranošću Moisesa Caiceda u veznom redu, ali sve to morat će debelo da plate.