Najbolja na svijetu tvrdi kako joj muškarci ne mogu ništa, njemu je pukao film i objavio je snimak

.
Claressa Shields bačena u nokdaun

 

Latvijski bokser Arturs Ahmetovs objavio je na društvenim mrežama snimak sparinga s najboljom bokserkom svijeta Claressom Shields i tokom kojeg je on brutalnim udarcem šalje na pod. Ovaj snimak izazvao je veliku pažnju.

Najbolja bokserka svijeta Claressa Shields javno tvrdi da bi nokautirala brojne muškarce. Ona je dominantna među ženama i apsolutna je prvakinja svijeta srednje kategorije.

Ne mogu 28-godišnjakinji ništa ni žene iz većih kategorije. Takva dominacija navela ju je da pomisli da može s muškarcima u ring i često je znala prijetiti poznatim borcima.

A zatim se pojavio snimak sa sparinga. Latvijac Arturs Ahmetovs je na društvene mreže postavio snimak na kojem žestokim udarcem šalje Amerikanku na pod. Očigledno mu je bilo dosta onog što ona priča.

Uslijedila je žestoka reakcija Shields. Optužila je latvijskog boksera da je prevarant i lopov.

"U 17 godina karijere nikada nisam bila na podu, a zatim me je on bacio dva puta u sedam dana", navodi Claressa i nastavlja:

"Nije me sramota, ali on je propalica. Kakav je to muškarac i bokser koji izvadi postavu iz rukavica? On i trener Derrick Santos su loši za sport", istakla je Shields.

Tvrdi kako je to učinio jer ga je ona obrukala na sparingu tokom sedmice.

"Da sam 2018. godine govorila javno o ovom bokseru i treneru i kako su izvadili postavu iz rukavica na sparingu, samo zato jer sam ga osramotila nešto ranije, ugrozila bih moju borbu za titulu. Zašto sad lik objavljuje video?"

"Nemam problem s ovim, dešava se na sparingu, a i ja radim uglavnom s muškarcima. Ovaj lik Arthur i njegov trener Derrick su bruka. Namjerno su nosili rukavice u kojima gotovo da nije bilo postave. Ne izmišljam, nisam ni ja vjerovala", ističe Shields.

Latvijac već tri godine nije u ringu. Odradio je sedam borbi u super lakoj kategoriji i ima učinak od šest pobjeda i jednog poraza.

Claressa Shields utišana u MMA sportu

Iako je Claressa Shield sa 14 pobjeda u 14 mečeva dominantna u boksu, MMA sport gdje se odlučila okušati donio joj je i jedan poraz.

Nakon što je u prvom meču nokautom pobijedila Brittney Elkin u PFL-u, uslijedio je meč protiv Abigail Montes u kojem je potpuno izdominirana.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Protivnica je maksimalno iskoristila činjenicu što Shields jednostavno ne zna da se bori na podu. Uništila ju je u ovom meču i na kraju je zasluženo pobijedila.