Najbolji igrač svijeta još uvijek prva želja Intera

Hrvatski fudbaler Luka Modrić još uvijek je želja broj 1 Intera.

Podsjetimo, nakon što je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te osvojio nagradu za najboljeg igrača, Luka je bio u centru pažnje transfer špekulacija jer se navodilo da je vrlo blizu prelaska u Inter.

Ipak, na kraju mu predsjednik Reala Florentino Perez nije dao da ide iako je on, prema navodima inostranih medija, imao želju pojačati Nerazzurre, ali čini se kako tu nije kraj ove priče.

Iako Luka iza sebe ima vrlo slab prvi dio sezone, kako na timskom, tako i na individualnom nivou, Inter ne odustaje od njega, a Gazzetta dello Sport prenosi kako je on još uvijek prva želja slavne italijanske ekipe.

Podsjetimo, Lukin ugovor sa Realom ističe na ljeto naredne godine, pa će Inter sigurno imati puno lakši posao na kraju sezone da ga angažuje nego što je to slučaj sada.

Modrić na udaru kritika zbog loših igara

Španska Marca je nakon poraza Reala od Sociedada na domaćem terenu 'uzela na zub' upravo Modrića za kojeg kaže da želi više nego što može.

Navijači su razočarani, a Real je sve dalje od prvog mjesta. Barcelona je sada pobjegla na deset bodova prednosti i čini se da će u Madridu veoma burno biti ove zime.

Na meti navijača, ali i medija svakako je najbolji igrač svijeta Luka Modrić. Od Modrića se mnogo očekuje, no očigledno da mu ne ide bez Ronalda koji je otišao u Juventus, a problem Kraljevima svakako prave i česte povrede koje kroje sastav Santiagu Solariju.

Modrić djeluje nemoćno, a španska Marca ga nije štedjela.

"Luka želi više nego što može. Trudi se, to je neosporno, no daleko je to za nekog ko je osvojio Zlatnu loptu. Nije on bi blizu igrača od prošle sezone", jasne su bile kolege iz Španije.

Modrić je u LaLigi za Real ove sezone upisao 17 nastupa, te dodao dvije asistencije.