Najbolji mladi igrač SP-a razbjesnio navijače za Novu godinu, odale ga fotografije na Instagramu

enzo fernandez
Enzo Fernandez je posljednjih sati u središtu kontroverze u Portugalu. Vezista Benfike otišao je u Buenos Aires na proslavu Nove godine bez odobrenja lisabonskog kluba, a odale su ga fotografije objavljene na mrežama.

 

Trener Benfice Roger Schmidt, javno je objasnio prošle sedmice da svjetski šampion neće imati nikakav poseban tretman za novogodišnju noć i želio je da najbolji mladi igrač Mundijala u Kataru ostane u portugalskoj prijestolnici kako bi izbjegao zamorno putovanje u Južnu Ameriku.

Ipak, Fernandez nije poštovao uputstva i otišao je u domovinu, a odale su ga fotografije koje je na društvenim mrežama objavio njegov menadžer Uriel Perez.

Njih dvojica pozirali su tokom večere s još nekoliko ljudi, a fotografije snimljene u Canningu, u južnom predgrađu glavnog grada Argentine, razbjesnile su mnoge navijače Benfike, koji su izrazili ogorčenje ponašanjem 21-godišnjeg igrača.

Za sada nije poznato da li će Benfica sankcionisati Fernandeza, a sve glasnije se spominje da bi naljeto mogao preći u Chelsea u transferu vrijednom 120 miliona eura.