Najbolji NBA igrač ne cijeni poteze legendarnog trenera: Kako je Popović izludio Antetokumpa

Baksima prekinuta serija od pet pobjeda

Demar Derozen (DeMar DeRozan) postigao je 25 poena i Peti Mils (Patty Mills) dodao je 21, od toga čak šest "trojki", za iznenađujuću pobjedu San Antonio sparsa nad vodećom NBA ekipom, Milvoki baksa, sa 126:104.

Sparsi su pogodili 12 "trojki" u prvom poluvremenu iz 20 pokušaja za novi klupski rekord. Do kraja meča su zadržali odličan šuterski učinak, sa pogođenih 19 od 35 lopti za tri poena, što je novi rekord sezone u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi, prenosi Sport avaz.

Baksima, koji imaju omjer od 32-6 i vode u Istočnoj konferenciji, prekinuta je serija od pet uzastopnih pobjeda. Bio je ovo njihov prvi ovosezonski poraz od ekipe sa negativnim omjerom (Sparsi imaju 15-20 i bore se za osmo mjesto na Zapadu, posljednje koje vodi u plej-of), kao i najgori poraz u sezoni.

Zvanično najbolji NBA košarkaš, Janis Antetokumpo, predvodio je Bakse sa 24 poena, 12 skokova i osam asistencija. Grčki krilni igrač, koji je i ove godine kandidat za MVP trofej, priznao je da je na stranu "Mamuza" prevagnuo i Greg Popović (Gregg Popovich).

Legendarni trener Sparsa je, prema priznanju Antetokumpa, u najboljim trenucima uzimao tajm-aut te razbijao ritam Baksa. Ti Popovićevi potezi nisu izazvali oduševljenje kod lidera Baksa.

- Izluđuje me, on me izluđuje. Kad god pokušate uhvatiti zamah, pogoditi "trojku", osvojiti loptu, imati zakucavanje ili nešto slično, on samo pozove tajm-aut i razbije ritam. On je mudar. Tako rade u Evropi i tako to on radi. To definitivno pomaže njegovom timu - priznao je Antetokumpo.

Na Zapadu, vode Los Anđeles lejkersi sa omjerom od 29-7. Lejkersi će u svom narednom meču (srijeda, 4.30 sati) igrati protiv Njujork niksa, koji su na začelju Istoka (10-26).