Najgora atletičarka svih vremena - 100 metara je trčala cijelu vječnost

.
Tetka sredila nastup

 

Nasro Abukar Ali iz Somalije odabrana je kao predstavnica svoje zemlje u trci na 100 metara na Univerzitetskim igrama koje se održavaju u Pekingu. Njen nastup ostat će upamćen kao najgori svih vremena, a ona ne bi ni ni bila tu da joj tetka nije potpredsjednik Atletske federacije Somalije.

Nasro Abukar Ali ostat će upamćena kao najgora atletičarka na 100 metara u historiji. Ova 20-godišnjakinja se obrukala na Univerzitetskim igrama u Kini i definitivno je zalutala u ovaj sport.

Kilažom poprilično zapuštena Ali nije ni trebala biti na ovom takmičenju. Mjesto je dobila zahvaljujući činjenici da joj je tetka Dr. Khadija Aden Dahir potpredsjednik Atletske federacije Somalije.

Svojim trčanjem je barem uspjela nasmijati cijeli svijet. Nije Ali naravno imala nikakve šanse, pa je završila uvjerljivo zadnja dok su ostale djevojke davno završile trku.

Njeno vrijeme dovoljno govori o svemu. Trku je završila s vremenom 21.81, a o kakvoj se prevari radi jasno dokazuju ostali rezultati jer je od 50 takmičarki prva ispred nje imala vrijeme 13.64.

"Ministar sporta treba odmah podnijeti ostavku. Užasno je svjedočiti potezima tako nekompetentne vlade. Kako su mogli odabrati netreniranu djevojku da predstavlja Somaliju? Ovo je šokantno i loša slika naše zemlje na međunarodnom nivou", navodi izvjesna Elham Garaad.

Snimak ove trke postao je viralan širom svijeta. Ljudi ne mogu da vjeruju kakav nepotizam vlada u Somaliji i mnogi iz ove zemlje traže smjenu ministra.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Pogledajte ovaj zaista komičan nastup somalijske takmičarke o kojem će se dugo pričati.

Ponosna tetka Khadija je nakon nastupa čestitala svojoj mezimici nastup na velikom takmičenju. Imala je obraza da to učini.