Najgrublji NBA košarkaš divljački udario Sabonisa u prsa, prijeti mu nova kazna (VIDEO)

košarka
Najgrublji i najomraženiji NBA košarkaš Draymond Green je napravio novi incident, a ovaj put je zaista pretjerao s grubostima.

 

Golden State je izgubio na gostovanju kod Sacramenta rezultatom 114:106 i sada gubi sa 2:0 u seriji prvog kruga Zapadne konferencije.

No, poslije utakmice najviše se priča o "prljavom" potezu Greena zbog kojeg je i isključen s utakmice u posljednjoj četvrtini.

Sredinom posljednje dionice igre Sacramento je bio u napadu, a nakon promašenog šuta loptu je ispod svog koša uhvatio Steph Curry i krenuo u kontranapad.

Centar Sacramenta Domantas Sabonis je pao na parket, a potom je u pokušaju da spriječi brzu kontru uhvatio Greena za nogu. Green to baš nije najbolje primio, te je iz sve snage nogom u stomak udario litvanskog košarkaša.

Sudije su odmah prekinule susret i isključile Greena, a kada se nakon nekoliko minuta previjanja od bolova na parketu Sabonis podigao, on je dobio tehničku grešku.

"Uhvatio me za nogu. Ovo je drugi put u dvije utakmice da me uhvatio za nogu, a sudije to samo nijemo gledaju", rekao je Green nakon utakmice, a potom dao nebulozno objašnjenje zašto je divljački udario Sabonisa.

"Morao sam negdje spustiti nogu, a nisam osoba koja je najfleksibilnija. Samo toliko sam mogao zakoračiti i to je to. Sudije su mi rekle da su me isključile jer sam prejako zakoračio", rekao je Green.

Nakon ovog nesportskog poteza Green je ušao i u raspravu s publikom. Neartikulisano mi je dobacivao prije nego što je napustio dvoranu, a imao je i jednostavno objašnjenje za to.

"Samo sam se zabavljao. Ovo je zabavna igra, zabavna je atmosfera u kojoj smo igrali", rekao je Green koji je tokom proteklih godina napravio mnoštvo "prljavih" poteza od kojih se izdvajaju guranje prsta u oko Nikoli Jokiću, udaranje LeBrona Jamesa i Stevena Adamsa u međunožje...

Ranije je zbog tih poteza dobijao kazne zabrane igranja, a vidjet ćemo da li će mu NBA liga ovaj put "progledati kroz prste".

 

VIDEO

VIDEO