Najlošije potrošenih 200 milijuna eura u povijesti talijanskog nogometa

Nakon 12 kola Serie A Milan je na razočaravajućem 14. mjestu sa samo 13 bodova. Slavni klub će najvjerojatnije i sljedeće sezone propustiti Ligu prvaka, a plasman u najjače europsko natjecanje je bio jedini klupski cilj uoči starta ove sezone.

Emmet Gates, novinar Football Italije, analizirao je situaciju u klubu sa San Sira i zaključio da nitko u povijesti Serie A nije lošije potrošio 200 milijuna eura. 

Ulaskom Kineza u klub 2017. godine krenulo se rekordni ulagati u momčad, a već u prvoj sezoni potrošeno je 200 milijuna eura na nove igrače. Od tih igrača u posljednjoj utakmici Milana u prvih 11 zadržali su se samo Hakan Calhanoglu i Andrea Conti.

Tog ljeta 2017. prvo je stigao Mateo Musacchio za 18 milijuna eura, Franck Kessie za 28, Ricardo Rodriguez za 15, Andre Silva za 38, Calhanoglu za 20, Conti za 24, Borini za pet, Biglia za 17, Kalinić za 25 i najveće ime Leonardo Bonucci za 42 milijuna eura. 

"I gdje su danas ti igrači? Silva, koji je stigao kao najveći talent, završio je na raznim posudbama. Bonucci je stigao kao najveće ime, a planirao se dovesti Pierre-Emerick Aubameyang. Gdje bi danas bio Milan da je tada doveo Aubameyanga umjesto Bonuccija koji se odmah sljedeće godine vratio u Juventus. Dovoljno je reći da je Milan te sezone zabio najmanje golova od prvih sedam klubova Serie A", piše Gates.

"Kessie, Calhanoglu, Musacchio i Rodriguez su ili solidni ili loši. Kessie je prošle sezone odigrao najviše minuta u Milanu, ali je njegova igra u padu u odnosu na ono što je pokazivao u Atalanti. Conti je imao problema s ozljedama. Kalinić završio u Atleticu nakon što je zabio samo tri gola, Rodrigueu je prepustio mjesto Hernandezu."

"Nevjerojatno da se baš nitko nije pokazao kao pojačanje"

Na kraju se čini da je Milanov prijelazni rok iz 2017. jedan od najlošijih u povijesti europskog nogometa.

"Kada se sve uzme u obzir, plaćene odštete i plaće navedenih nogometaša, može se tvrditi da nitko nije odradio lošiji prijelazni rok u ligama Petice. Nevjerojatno je da nijedan od dovedenih igrača nije bio pojačanje. A kad se sjetimo da je 65 tisuća ljudi došlo pogledati novu momčad protiv Craiove u kvalifikacijama Europa lige..."