Najplaćenija zvijezda NBA lige: Post mi pomaže, ovo je nevjerovatno doba godine

š

Džejlen Braun (Jaylen Brown), igrač s najvećim ugovorom u historiji NBA lige i zvijezda Boston Seltiksa, jedan je od košarkaša iz najjače svjetske lige koji posti tokom ramazana.

Ramazan je mjesec u kojem se muslimani suzdržavaju od pretjerivanja bilo koje vrste, a prvenstveno kroz cjelodnevni post od hrane i pića.

Braun posti svaki dan koji se ne održava na dan njegovih partija na parketu, te on ne vidi u tome problem, budući da ne želi da se tuđe borbe zanemaruju tokom ramazana.

- Ovo je nevjerovatno doba godine. Mnogo ljudi širom svijeta posti, a ja sam samo jedan od njih i ne izdvajam se ni po čemu. To je nevjerovatan mjesec za jačanje organizma, snage i fokusa - odgovorio je Braun.

Inače, on nikad nije potvrdio svoja religijska uvjerenja, ali sada su mnogi uvjereni da je musliman.

Inače, Braun nije jedini igrač koji posti, a mnogi se odlučuju za post čak i danima kada igraju utakmice, a kao razlog svoje odluke često navode da im post razbistri um i čini igru lakšom. Jedan od takvih igrača je i naš centar Jusuf Nurkić.

Podsjećamo, Braun je prošle godine potpisao petogodišnji igrač vrijedan 304 miliona dolara i to ga pravi jednim od najplaćenijih u historiji.