Nakon Adema Ljaljića: Novi Pazar doveo dva igrača Fenerbahčea na posudbu

sport
Egipćanin Omar Fajed igra na poziciji centralnog beka i član je mlade reprezentacije Egipta.

 

Fudbalski klub Fenerbahče pozajmio je bratskom klubu, Novom Pazaru, dvojicu svojih fudbalera, Omara Fayeda i Žinhoa Žoa.

Dvojica dvadesetogodišnjaka upućena su na jednogodišnju pozajmicu, a Fudbalski klub Novi Pazar uspio je da ih registruje posljednjeg dana prelaznog roka u Republici Srbiji.

Kako su naveli iz novopazarskog Superligaša južnokorejski igrač Žinho Žo igra na poziciji desnog beka i zadnjeg veznog. Prethodne sezone u omladinskoj ligi Turske na 34 nastupa zabilježio je dva gola i četiri asistencije. Debitovao je i za prvi tim Fenerbahčea. Ima 11 nastupa za mlađe selekcije Južne Koreje.

Egipćanin Omar Fajed igra na poziciji centralnog beka i član je mlade reprezentacije Egipta. Prošle sezone zabilježio je 28 nastupa u najjačoj egipatskoj ligi, dok ga nije kupio Fenerbahče koji je za njega platio obeštećenje u iznosu većem od pola miliona eura.

Podsetimo, iz turskog Karagumruka u rodni Novi Pazar stigao je i Adem Ljajić. On je sinoć u prisustvu više od hiljadu navijača predstavljen na Gradskom stadionu kao novo pojačanje tamošnjeg člana elitne lige Srbije.