Nakon dva mjeseca od tragedije oglasila se Astorijeva porodica

Tog 4. marta Fiorentina je trebala igrati u gostima protiv Udinesea, ali na doručku je svima bilo sumnjivo što nema Astorija koji je tradicionalno prvi dolazio. Kada su otišli u sobu u kojoj je Astori bio nastao je pravi šok jer su ljekari mogli samo konstatovati njegovu smrt.

Astori je sahranjen nekoliko dana kasnije u Firenci, a na vječni počinak ispratilo ga je preko 10.000 navijača Fiorentine i mnogi sportisti iz cijelog svijeta. Od njegove tragične smrti prošla su dva mjeseca, a njegova porodica konačno je smogla snage da se oglasi u javnosti.

Iza Astorija ostala je supruga Francesca i dvogodišnja kćerkica Vittoria. Francesca i ostatak porodice bivšeg igrača Fiorentine odlučili su da se oglase u javnosti i zahvale svima na porukama podrške u teškim trenucima.

"Hvala vam. To je kratko i jednostavno baš kakav je i Davide bio. Želimo da se zahvalimo svima koji su bili uz nas nakon tog 4. marta. Odlučili smo da to uradimo na ovakav način jednostavan kako je to i Davide radio, sa osmijehom. Hvala vam od srca svima. Astorijeva porodica, Francesca i Vittoria", nalazi se u saopštenju.

 

saopštenje