Nakon hapšenja Ćatića, oglasio se tužilac: Biće prebačen u zatvor!

Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, uhapšen je danas na sajmu fitnesa Fibo u njemačkom gradu Kelnu. Nakon hapšenje, oglasili su se i nadležno tužilaštvo, ali i policija, te pojasnili razloge hapšenja.

Policija je objavila da je do hapšenja Ćatića došlo zbog utaje poreza, te da se bokser još nalazi u pritvoru. Policija je navela da je Ćatić bio nedostupan njemačkim organima gonjenja, zbog toga što je živio u BiH. Ranije je “Bild.de” izvijestio da je izdata potjernica za Ćatićem zbog utaje poreza

Također, oglasio se i tužilac Renke Hoogendoorn, koji je rekao da će Ćatić u toku dana biti prebačen u gradski zatvor, što znači da, vjerovatno, neće biti na slobodi do nove tužilačke odluke.

Inače, Ćatić je na svom Facebook profilu praktično nekoliko sati prije hapšenja objavio fotografiju sa sajma, javlja Fokus.

Ćatić je rođen 1979. godine kao Adnan Ćatić u Leverkusenu. Kao supersrednjak pobijedio je 40 od ​​49 profesionalnih borbi i bio četverostruki svjetski prvak federacija WBO, WBA i IBF. 2016. godine kao prvak u WBA verziji bio je pozitivnog na doping.

Image