Nakon Messija, došao kraj i za Ronalda: Manchester United ispao iz Lige prvaka!

j
Atletico među osam najboljih u Evropi

U prvoj utakmici odigranoj u Madridu bilo je 1:1, a večeras je Atletico na Old Traffordu ostvario veliku pobjedu (1:0) i igrat će u još jednom četvrtfinalu Lige prvaka. Nakon Lionela Messija, oprostio se nekako prerano i Cristiano Ronaldo.

 

Počelo je dobrom prilikom domaćih nogometaša. Bruno Fernandes je u 12. minuti sjajno ubacio, mladi Elanga pucao s pet metara, ali Jan Oblak glavom odbranio. Samo dvije minute kasnije uzvraća Atletico, De Paul je pucao sa oko 20 metara, De Gea sjajno brani.

Poslije toga nastavlja se pritisak Unitedovih nogometaša, ali Atletico se branio, a onda u 34. minuti sjajna akcija nakon koje Joao Felix zabija, no ipak je prije toga Llorente bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je opravdano poništen.

Imao je tada Manchester sreće, no nije u 42. minuti, kada je nakon nove sjajne akcije Jorgandžija Renan Lodi glavom zabio. Felix je petom ostavio loptu desno za Griezmanna, Francuz sjajno centrirao, a Lodi postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka, vjerovatno u najboljem trenutku.

 

Na samom otvaranju drugog dijela opasan udarac mladog Elange, lopta ide pokraj gola. U 59. minuti Sancho gađa, lopta ide preko gola, a kako je vrijeme odmicalo, napadi domaćih igrača bili su sve sve intezivniji i jači.

Sjajni Oblak u 77. minuti spašava Madriđane. Varane je nakon ubačaja iz prekida sjajno glavom gađao, Slovenac čudesno odbranio i jedan je od junaka španskog tima. Pokušavao je United do kraja da se spasi, da zabije gol i ode u produžetke, ali Atletico se odbranio i plasirao među osam najboljih.

Podsjetimo da su ranije četvrtfinale izborili Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Bayern, a večeras uz Atletico i Benfica. Preostala dva učesnika saznat ćemo sutra nakon revanš utakmica Lille - Chelsea (0:2) i Juventus - Villarreal (1:1).

Manchester United - Atletico 0:1 (Lodi 42)

United: De Gea, Dalot, Varane, Maguire, Telles, Fred, McTominay, Elanga, Fernandes, Sancho i Ronaldo.

Atletico: Oblak, M. Llorente, Gimenez, Savić, Reinildo, De Paul, Koke, Lodi, Herrera, Joao Felix i Griezmann.