Nakon nekoliko odlazaka: Jakirović doveo novo pojačanje u Dinamo

.
Nakon što su u prethodnim danima Dinamo zvanično napustili Ivanušec i Livaković, a uveliko se priča o odlasku Petkovića, Dinamo je sada predstavio novo pojačanje.

 

Tako je novi igrač Dinama Lukas Kačavenda, mladi vezni fudbaler koji može igrati i na krilu, a na Maksimir stiže iz Lokomotive.

Kačavenda se tako vratio u Dinamo jer je bio član fudbalske akademije ovog kluba u periodu od 2015. d0 2017. godine.

Prije nekoliko dana Luka Stojković je također iz Lokomotive stigao u Dinamo za tri miliona eura, a visina ovog transfera trebala bi biti identična.

Za Lokomotivu je Kačavenda odigrao 64 utakmice i postigao je osam golova, te je upisao četiri asistencije.

Genoa je za njega prošle sezone nudila više od osam miliona eura, ali je on odbio transfer u ovaj klub.

Ostao je u Lokomotivi, ali je doživio tešku povredu i to je jedini razlog zbog kojeg mu je cijena toliko pala.

"Daroviti vezist Lokomotive došao je u maksimirski klub na posudbu do siječnja sljedeće godine. Momčad trenera Sergeja Jakirovića ovime je dodatno pojačala svoj napadački arsenal pri čemu će Kačavenda, kao svestran ofenzivac koji ordinira na više različitih pozicija, i te kako oplemeniti Dinamovu momčad.

"Jako sam sretan što je priča završila na ovakav način, što sam postao Dinamov igrač. Silno im je drago zbog toga, svi znaju koliko mi Dinamo znači i ovo je velika prilika za mene. Sretan sam i ponosan i jedva čekam da odjenem sveti dres na sebe", rekao je Kačavenda nakon potpisa za Dinamo."