Nakon novog poraza reprezentacije: Toliko spor i neozbiljan fudbal, sjesti i plakati

sport
Nemamo dobre igrače, ali nemaju ni drugi, pa znaju šta rade, rekao je Turšić.

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine priredila je novo razočarenje navijačima i izgubila na Islandu (1:0) u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener ženskog tima Elfsborga Ismet Turšić i novinar Saša Ibrulj u svom podcastu "oPsajd" govorili su o utakmici u Rejkjkaviku.

- Naša kičma se sastoji od Šehića koji ti digne puls na 220 svaki put kad lopta ide prema njemu, imaš ispred njega Miličevića koji nije igrač za 90 minuta. Ni Hadžikadunić nije igrač na kojem možeš graditi kičmu reprezentacije. Hadžiahmetović je bio na poziciji iza Džeke i Demirovića. A Demirović se nije vidio. Prije je bar trčao uz Džeku, kupio lopte koje “otpadnu” iz duela Džeke i protivničkih stopera, ali sada je bio nevidljiv - rekao je Turšić.

Kazao je da je najveći problem što nemamo igrače na koje se možemo osloniti da budu kičma naše reprezentacije.

- Gušenje lopte, pa kad vidim stopera koji primi loptu, okrene se, pa pet dodira. Onda Krunić mora da dođe po loptu, a nalazi se 17,18 metara od njega.

Ovaj dok se izvrti, okrene glavu tri, četiri puta lijevo i desno, Krunić mu je stigao na četiri metra i on mu doda loptu. Krunić mu je može samo vratiti nazad jer je već za sobom ‘ponio’ najmanje jednog Islanđanina. Toliko spor i neozbiljan fudbal. Sjesti i plakati - dodao je on.

Naglasio je kako ne možemo promijeniti 10-15 igrača jer ih nemamo, ali možemo se odlučiti čvrsto za svoj stil igre, za svoj rukopis.

- Nemamo možda dobrih igrača, ali nemaju ni drugi, ali znaju izvući maksimum iz njih. Znaju šta žele i rade na tome - poručio je Turšić.