Nakon samo šest mjeseci: Sommer želi da ide iz Bayerna

.
Ne želi da sjedi na klupi

 

Iako je očekivao da će dobiti šansu da brani i nakon što se Manuel Neuer oporavi od povede, Sommeru je sada jasno da se to neće desiti.

Upravo zato donio je odluku da želi da napusti ekipu Bayerna već ovog ljeta, jer ne želi da bude drugi golman već želi da brani.

Kako prenose novinari BILD-a, nakon što je u januaru stigao za 8 miliona eura iz Gladbacha, samo šest mjeseci kasnije Sommer će napustiti Bayern.

Razlog je taj što Sommer prije svega želi da bude prvi golman u svojoj reprezentaciji, a to ne može ukoliko bude drugi golman u Bayernu.

Kako prenose njemački mediji čak pet klubova već je počelo da pregovara sa Sommerom oko eventualnog transfera ovog ljeta.

Prvi klub koji se javio bio je Monaco, a nakon toga pridružila su mu se i dva tima iz Španije. Radi se o Villarealu i Valenciji.

Prije nekoliko dana velik interes pokazali su i Manchester United, te Leicester City, ali samo u slučaju ako izbore opstanak u Premiershipu.

U Monacu trenutno brani Alexander Nubel koji je na posudbi upravo iz Bayerna, a na kraju sezone će se vratiti u svoj matični klub.

Ni Nubel ne želi da bude zamjena Neueru, te je će i on ovog ljeta biti na transfer listi i sledeće sezone branit će u nekom drugom timu.

Manchester United je pokazao veliki interes u posljednjih nekoliko dana i garantuju Sommeru da će se boriti za "jedinicu" sa Davidom de Geom.