Napadač Barce ide kod psihologa i poručuje: "Obećao sam Xaviju da ću opet biti ja ja!"

.
Torres nije u najboljoj formi

 

Barcelona igra dobru sezonu. Idu ka titulama u španskoj ligi i kupu, Superkup su već osvojili, a jedina mana je ispadanje u grupnoj fazi Lige prvaka, no svakako da imaju i dalje priliku za evropski trofej, onaj Evropske lige. Tim je sjajan, ali svi igrači baš i ne.

Jedan od igrača Barcelone koji nema zavidnu sezonu je Ferran Torres. Ove sezone je nastupio na 28 utakmica i postigao samo pet golova uz jednu asistenciju. 

Na Camp Nou je stigao iz Manchester Cityja prošle zime za 55 miliona eura, no još uvijek taj novac nije opravdao na pravi način. 

Nedavno se pisalo i pričalo o tome kako je izgubio povjerenje u prijestolnici Katalonije, te da je od njega umoran i Robert Lewandowski i da je na listi za prodaju.

"Molili su ga da uopšte ne igra jer ionako ništa ne donosi momčadi", tvrdili su mediji u Španiji krajem mjeseca januara.

Novinari "El Nacionala" istakli su kako je jedan igrač Barcelone posebno kritičan prema Ferranu, a radi se o Robertu Lewandowskom.

"Poljak mu je postao glavni protivnik. Lewandowski je jednostavno umoran od njega. Potpuno je nesposoban komunicirati s Ferranom na terenu. Španac je u nepovoljnom položaju i to što je vođa momčadi zamolio Xavija da ne izlazi s njim u ofanzivni trio, ispred Ferrana izbor Lewandowskog za partnere u napadu s Ansu Fati, Ousmane Dembele i Raphinha.

Moguće je da će sezona 2022./23. biti posljednja za Špana u bojama Barcelone. Čelnicima kluba, kao i poljskom napadaču, dosta je Ferrana. Čak su pokušali prodati igrača tijekom zimskog prijelaznog roka, ali bez previše uspjeha.

Čelnici Barcelone će poduzeti daljnje pokušaje u ljeto 2023. Joan Laporta i Matheu Alemany zaključili su da je operacija potpisivanja Ferrana bila greška i nazivaju igrača čistim neuspjehom", pisalo je tada. 

Sada je Ferran Torres nakon nekoliko tretmana kod psihologa dao obećanje treneru Xaviju Hernandezu da će se vratiti u staru formu. 

"Osjećao sam se kao da sam upao u rupu bez dna. Nikad se nisam toliko srušio. Obećao sam Xaviju da ću ponovo biti ja ja.

Dao sam se u ruke psihologa. Obično idem jednom ili dva puta sedmično. Pomogla mi je i moja porodica, imam veoma zdravo okruženje", rekao je Feran Tores, prenosi La Vanguardia.

Ostaje na kraju da vidimo da li će to zaista biti tako. Igrač je koji definitivno posjeduje potencijaln, no totalno je van forme što je problem kako Xaviju tako i cijeloj Barceloni.