Napreduje iz dana u dan: Malmo predstavio Adija Nalića

Švedski Malmo FF je sa zadovoljstvom je predstavio Adi Nalića kao novog igrača u svome timu.

Ovaj 20-godišnji ofanzivni igrač, inače sin trenera Slobode i jednog od najrespektabilnijih bh. fudbalskih stručnjaka u Evropi Zlatana Nalića, potpisao je ugovor sa MFF-om do 2022 godine.

Nalić je prethodno igrao za Landskrona Bois, gdje se preselio iz Mjallby AIF u sezoni 2017.

Tokom svoje prve sezone u crno-bijelom prugastom dresu pomogao je timu da se vrati u elitni razred. Ove sezone bio je odgovoran za pet golova i osam asistencija .

Četverogodišnji ugovor počet će 1. januara, pa će se tada Nalić pridružiti timu. Nosit će dres sa broje 22 na leđima.

"Ja sam kvalitetan individualac, koji je ujedno dobar timski igrač. Moje najveće prednosti su moja tehnika i radni kapaciteti. Radim puno ofanzivno, ali i odbrambeno s velikim radijusom kretanja.

"MFF je najveći švedski klub i kada sam čuo za interes, to je bio prilično lak izbor. Kada sam bio mlađi, bio sam na nekoliko Malmoevih utakmica. Pomislio sam kako bih volio igrati pred navijačima na ovome stadionu, to je bio moj san.

"Radujem se i jedva čekam prve treninge sa timom. Nadam se da ću doprinijeti uspjesima ekipe golovima i asistencijama", kazao je Nalić na predstavljanju.

Daniel Andersson trener Malmoa imao je samo riječi hvale za novu akviziciju.

"Mi smo ga pratili neko vreme. U Landskroni je imao težak period, ali je ipak napravio dobru sezonu. Ima završni pas i tehniku koja je veoma uzbudljiva.

"Mislim da se može još više razviti u našem okruženju. Posjeduje pravi stav. To je momak koji je spreman da naporno radi kako bi postao bolji."

Radost i zadovoljstvo što je njegov sin potpisao profesionalni ugovor s najslavnijim švedskim fudbalskim timom iskazao je i Zlatan koji se na svopjoj fb stranici prisjetio Adijevih prvih početaka, pa sve do današnjeg potpisa za Malmo.

Image