Nastavlja se Premijer liga BiH: Sarajevo u "osvetničkoj misiji", Velež i Zrinjski žele pobjede

nogomet
Nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama 12. kola. U petak se igraju tri meča, tri se igraju u subotu, a na Dan općih izbora 2022. godine, odnosno u nedjelju, neće se igrati mečevi u najjačem rangu bh. nogometnog takmičenja.

 

Derbi kola igra se u Srebreniku gdje će ekipa Tuzla Cityja dočekati Sarajevo, a Bordo tim na šest uzastopnih utakmica u Premijer lige BiH ne zna za pobjedu protiv Tuzlaka i svakako da će im to biti dodatni motiv u današnjem meču.

Također, u posljednjem duelu ovih timova koji je odigran 10. augusta, Tuzla City je deklasirao Sarajevo u Zenici rezultatom 5:1, pa će današnji susret biti idealna šansa za tim Feđe Dudića da prekine crni niz i osveti se za težak poraz na početku sezone.

U istom terminu, tačnije od 15 sati, igra se duel između Veleža i Posušja na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli. Prvi duel ovih timova u prvom dijelu sezone završen je bez pobjednika (1:1).

Posljednji meč dana igra se na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru gdje će Zrinjski dočekati Slobodu i svakako da će tim Sergeja Jakirovića pokušati osvojiti tri boda i da je veliki favorit u ovom meču.

U subotu nas očekuju tri utakmice, a prvi će na teren u 14 sati u Bosanskom Brodu izaći nogometaši Borca i Sloge.

Nakon toga, slijedi duel u Trebinju između Leotara i Željezničara, a 12. kolo će se zatvoriti na stadionu Pecara u Širokom Brijegu gdje će istoimeni domaćin dočekati Igman iz Konjica.

U nedjelju, na dan Općih izbora 2022. godine, neće se igrati utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Raspored, satnica i TV prenos:

-petak

Tuzla City - Sarajevo (15:00, My TV)

Velež - Posušje (15:00, Arena Sport)

Zrinjski - Sloboda (20:00, Arena Sport)

-subota

Borac - Sloga Merdian (14:00, Arena Sport)

Leotar - Željezničar (15:00, MY TV)

Široki Brijeg - Igman (19:00)