Navijač koji je u derbiju udario Jacka Grealisha pronađen mrtav

navijač
Paul Mitchell, navijač Birminghama koji je 2019. godine dospio u pažnju svjetske javnosti nakon utrčavanja na teren i udaranja Jacka Grealisha, pronađen je mrtav.

 

32-godišnji Mitchell pronađen je na kućnoj adresi u Birminghamu, a prema pisanju otočkih medija porodica i prijatelji ne prestaju žaliti za njim.

“Naša porodica ga je uvijek boljela”, poručila je njegova majka, Debbie Drew.

“Aposlutno sam slomljen druže, imali smo neka luda sjećanja iz djetinjstva koja ću čuvati do kraja života. Odmori se, jedan od mojih najboljih prijatelja…”, poručio je njegov prijatelj Ash Herbert.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Na derbiju utrčao na teren i pesnicom udario Grealisha

U centar pažnje dospio je u martu 2019. godine tokom gradskog derbija između Birminghama i Aston Ville.

Tada je nasrnuo na Jacka Grealisha koji je nastupao za Aston Villu. Igrala se 10. minuta kada je pored redara utrčao na teren, prišao Grealishu sa strane i udario ga pesnicom.

Dobio je nakon incidenta 14 sedmica zatvorske kazne, ali je odradio samo 4…

Grealish je bio u šoku nakon poteza navijača.

“Nije mi bilo jednostavno, prošlo mi je mnogo toga kroz glavu, mogao je biti i naoružan. Imali smo korner ili prekršaj sa strane, ne sjećam se. Ulazio sam u poziciju i na jednom osjetio udarac sa strane u lice. U fudbalu postoji rivalstvo, ali mislim da za ovaj čin nema mjesta”, poručio je Grealish tada.

Nikada se nije kajao zbog počinjenog

Mitchell je bio veliki zaljubljenik u Birmingham City, nikada to nije skrivao, a rivalstvo ovih timova smatra se jednim od najvećih na svijetu.

“Nisam spreman razgovarati o incidentu. Ne ispričavam se nizašta, ali iblo mi je lijepo u zatvoru mjesec dana”, poručio je tada Mitchell.

Nakon te sezone Villa se plasirala u Premier ligu, Grealish je potpisao za City u transferu vrijednom 100 milona funti, a Birmingham je i dalje u Championshipu.

 

VIDEO