Navijač udario šakom u lice golmana iz Srbije, dobio 40-godišnju kaznu

sa

Navijač, koji je napao golmana španske Seville Marka Dmitrovića na utakmici Evropske lige protiv PSV Eindhovena prošli mjesec, dobio je zabranu ulaska na klupski stadion Philips sljedećih 40 godina.

Objavio je ovo nizozemski klub.

Utakmica u Eindhovenu prekinuta je pred kraj nakon što je navijač utrčao na teren i napao Dmitrovića. Golmaan gostiju udario je šakom u lice prije nego što ga je srbijanski nogometaš srušio na tlo.

Dvadesetogodišnjem navijaču izrečena je tromjesečna zatvorska kazna uz uvjetnu kaznu od mjesec, prenosi HRT.

“Pored četrdesetogodišnje zabrane ulaska na stadionu, PSV će pokrenuti postupak za nadoknadu bilo kakve štete koju je klub pretrpio od njega”, stoji u saopćenju nizozemskog prvoligaša.

“Također je od Ureda javnog tužitelja dobio dvogodišnju zabranu pristupa području oko stadiona Philips”.

Kako se doznaje iz izrečene presude navijač “zbog zabrane ulaska na stadion zbog ranijeg nedoličnog ponašanja” uopće nije trebao biti prisutan na utakmici između PSV Eindhovena i Seville.

Naime, već ima zabranu ulaska na stadion do 2026. godine. Kaznu mu je izrekao nizozemski nogometni savez. Međutim, PSV je objavio da je navijač ušao na teren s ulaznicom koju je kupio njegov prijatelj.

Sevilla je izgubila utakmicu 0:2. Ipak, prošla u sljedeći krug, osminu finala, s ukupnim rezultatom od 3:2. U četvrtfinalu Evropske lige igrat će protiv Manchester Uniteda sljedeći mjesec.

No, Dmitrović je i u osmini finala Evropske lige bio na meti suparničkih pristalica. Tako je u meču Fenerbahcea i Seville u Turskoj on pogođen upaljačem u glavu.

U 55. minutu huligani su pogodili Dmitrovića upaljačem u glavu. Tom prilikom mu je raskrvarena glava. Ljekarsko osoblje Seville ušilo je ranu golmanu na samom terenu.