Navijači Barcelone ne mogu da vjeruju šta je Arthur izjavio dan nakon transfera u Juventus

.
Brazilski fudbaler Arthur Melo nije se jučer pojavio na treningu Barcelone zbog čega će biti žestoko kažnjen.

 

Nakon kratkog odmora igrači Barcelone počeli su se spremati za nastavak Lige prvaka, a revanš meč osmine finala protiv Napolija očekuje ih već naredne sedmice na Camp Nou.

 

Sada je jasno da Quique Setien neće moći računati na Arthura koji ne igra već duže od mjesec dana. Naime, on nije odigrao ni minute otkako je saopšteno da na kraju sezone ide u Juventus, dok iz suprotnog pravca stiže Miralem Pjanić.

 

Pjanić je od potvrde transfera odigrao skoro svaki meč, dok Arthur nije igrao ni minute, a iz kluba su se pravdali da je povrijeđen. No, ovaj put je jasno da on ne želi više da igra jer je čak odbio da dođe na pripreme za Ligu prvaka, te je ostao u Brazilu na odmoru.

 

Ovim potezom je izazvao bijes navijača Barcelone koji su iskopali njegovu izjavu nakon potvrde da ide u Juventus. Arthur je tada govorio da mu je cilj da se bori i dalje za Barcelonu, ali očito nije govorio istinu.

 

"Sada se moram usredotočiti na sadašnjost, imamo bitne ciljeve u Barceloni i nastavit ću do kraja da dajem sve od sebe, za svoje saigrače i za navijače. Hvala puno na podršci", poručio je tada Arthur.

 

No, nakon toga pravdao se prvo da je povrijeđen i izbjegavao je i da trenira, ali kap koja je prelila čašu je nedolazak na početak priprema za Ligu prvaka iako je ugovorom još uvijek vezan za Barcelonu.