Navijači Manchester Uniteda bacali baklje i dimne bombe na vilu Eda Woodwarda

Čini se kako je protest navijača Manchester Uniteda protiv aktuelne uprave kluba eskalirao.

Grupa navijača Crvenih đavola večeras je otišla do kuće prvog čovjeka kluba Eda Woodwarda te je bacala baklje i dimne bombe u dvorište i na fasadu.

Grupa od oko 20 navijača za koje se pretpostavlja da su dio skupine 'Man in Black' okomila se na dva miliona funti vrijednu vilu izvršnog direktora kluba i na taj način poručila da je izgubila strpljenje.

Huligani su se prvo okupili oko Woodwardove vile i oglasili se preko megafona. Nakon što se niko nije pojavio, počeli su prskati crvenu boju i bacati crvene dimne bombe prije nego što su pomoću vatrometa ciljali samu kuću.

Navijači Uniteda naravno žele da prvi čovjek kluba naapusti ovu slavnu ekipu nakon niza bezuspješnih godina. Oni su i ranije to tražili, ali Woodward se oglušio svaki put na njihove zahtjeve.

Inače, ovo nije prvi put da ljuti navijači Uniteda napadaju kuće uposlenika ovog kluba. Tako su u oktobru 2010. godine napali kući Waynea Rooneyja nakon što su se pojavile informacije da želi napustiti klub. Tada su mu poručili 'Odeš li u Manchester City, mrtav si!"

Vidjet ćemo kako će na ove prijetnje reagovati Ed Woodward.

Izvor: