Navijači Sarajeva razočarani nakon ispadanja od Torpeda: "Hvala Mirzi i njegovom stručnom štabu"

navijači
Navijači Sarajeva su veoma razočarani nakon ispadanja iz prvog pretkola Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda.

 

Onih dvadesetak hiljada na stadionu "Asim Ferhatović Hase" je zvižducima i povicima "Mirza, odlazi!" jasno dalo do znanja šta misle, a ništa manje nisu razočarani ni navijači koji su putem TV ekrana gledali utakmicu koju je Bordo tim izgubio nakon izvođenja penala.

Tako su odmah objavu FK Sarajevo na Facebooku o porazu "zasuli" porukama.

"Džaba kupujemo Brazilce i Kolumbijce sve dok su u odbrani polovnjaci iz prve Federalne lige", "Moj Mirza, šta će ti Besim Šerbečić kad znaš da je svaka šansa iz prekida pored njega 90 posto gol", komentari su onih koji su kritikovali izvedbu pojedinih igrača.

No, najviše komentara bilo je upućeno treneru Mirzi Varešanoviću koji i nakon blamaže nije podnio ostavku.

"Očajna igra i zasluženo ispadanje. Bolje nego blamiranje i nadanje da ćemo daleko dogurati. Mirza, budi gospodin i idi sam", "Hvala Mirzi i njegovom stručnom štabu", "Ja ne mogu da vjerujem, Mirzin poraz definitivno! Samo jednog jedinog igrača je trebalo zaustaviti i to je to... Vidjelo se u Gruziji da ga Duraković ne može čuvati i opet i pored tog, lik ti odigra čitavu utakmicu i u gostima i kući! Treba biti iskren opet i reći Arabidze je top igrač!", neki su od komentara upućenih treneru Varešanoviću.

Bilo je i onih sa jasnom porukom "Mirza, odlazi!", a bilo je i sarkastičnih komentara poput "Ajla Alimanović i Mirza Varešanović, povedite naas, idemo, samo nebo je granica sa vama velikim znalcima i stručnjacima".

Jedan navijač je napisao i poduži dobronamjerni komentar vlasniku kluba Ismiru Mirviću.

"Ismire Mirviću, nadam se da si napokon shvatio da naš mentalitet publike nije isti, niti može biti kao u američkim sportovima. Sa ovakvim timom sa podrškom sa tribine bi pobjedio i Šoja! Tvoja tvrdoglavost i nepoznavanje situacije je rezultat ovakvog neuspjeha. Ovih derbi navijača i dijaspore će uvijek biti na evropskim utakmicama, nije to neki bauk. Spasio si nas propasti, a sada ako digneš ruke od svega naš je definitivni kraj, jer ni u snu ne možemo izgurati plate igrača koje si doveo. Imao si ambicije, znam, a sada spusti loptu i nastavi sa onim kojih ima realno 2.000 i koji na je#enoj kiši protiv nekog Leotara ginu zajedno sa igračima. Neka nam je Bog na pomoći!", poručio je razočarani navijač.

Sarajevo se sinoć iznenađujuće i neplanirano rano oprostilo od Evrope, te će sada sve svoje ambicije usmjeriti na Premijer ligu i Kup BiH.